LIKOVI

Kurt Sejit (Kivanč Tatlitug) - Kurt Sejit je sin plemićke turske porodice sa Krima. Baš kao i njegov otac, i on je častan čovek, veran svome caru. Za razliku od svoja dva brata, bio je odgajan kao vojnik. Sanja o započinjanju života u domovini nakon što stavi tačku na vojnu službu. Poznaje značaj pravog prijateljstva i odan je svojim najboljim prijateljima, takođe vojnicima. Njegov život potpuno se menja kada u Rusiji izbije revolucija, a on upozna Šuru. Ljubav prema njoj navešće ga na dugo putovanje ka Istanbulu, s obzirom na to da, kao carev čovek, nije bezbedan za vreme trajanja revolucije.

Šura (Farah Zejnep Abdulah) - Šura je prelepa devojka, najmlađa kćerka bogate ruske porodice. Upoznaje Sejita i zaljubljuje se u njega na svom prvom balu u Petrogradu, gde ju je porodica po prvi put predstavila visokom društvu. Mada je njihova ljubav ugrožena intrigama, ono što osećaju jedno prema drugom svakim danom postaje sve jače, dok Šura veoma brzo sazreva voleći Sejita. Ljubav prema njemu potpuno će promeniti njene poglede na život, navodeći je da sa svojim voljenim krene u neizvesnu i rizičnu avanturu put Istanbula.

Petro Borinski (Birkan Sokulu) - Petro potiče iz bogate i moćne plemićke porodice. Upoznao je Sejita još u detinjstvu, kada su obojica bili polaznici vojne škole. Petro je već tada imao potrebu da se nadmeće sa njim.Ono što je na početku izgedalo kao bezazleno nadmetanje pretvara se u pravo (mada skriveno) neprijateljstvo kada Sejit prisili Petra da istupi iz vojske zbog neoprostive greške na bojnom polju, dok će Sejitova ljubav prema Šuri samo povećati Petrovu mržnju. Glumeći mu prijatelja, Petro će Sejitu raditi iza leđa, na sve načine pokušavajući da ga razdvoji od Šure.
Dželil Kamilof (Ushan Čakir) - Dželil je Sejitov najbolji prijatelj još od detinjstva, ali i kolega u vojsci koji se bori sa njim rame uz rame. Ludo je zaljubljen u Tatju, primabalerinu Boljšog teatra. Iako sanja o venčanju sa njom, revolucija mu menja planove. Kurt Sejit i Šura će biti uz njega tokom njegovog putovanja iz Rusije u Istanbul. Dok tuguje za onima koje je ostavio u Rusiji, Dželil će, iako slomljenog srca, nastaviti svoj život i biće veran saveznik Sejita i Šure.

Guzide (Elčin Sangu) - Guzide živi sa sestrom na imanju koje se nalazi kraj poseda Sejitove porodice. Život joj se potpuno menja onog dana kada upozna Dželila. Impresionirana je njime i od tog trenutka mesecima mašta o njemu. Zaljubljuje se u njega, uprkos tome što su jedva progovorili jedno sa drugim. Putevi im se ukrštaju s vremena na vreme, a tužna ljubavna priča čeka ih upravo u Istanbulu.

Baronica Lola (Asli Ordžan) - Baronica je Sejitova bivša devojka. Udovica je i uživa ugled u društvu isključivo zahvaljujući tituli pokojnog supruga. Svi znaju da je zavodnica, zbog čega ljudi iz visokog društva pomalo zaziru od nje, ali ipak je rado pozivaju na svoje prijeme. Lola je besna kada sazna da Sejit voli Šuru i učiniće sve da ih rastavi, a budući da Petro pokušava to isto, njih dvoje će pomagati jedno drugom s vremena na vreme.

Valentina (Seda Guven) - Šurina sestra Valentina srednje je dete u porodici. To je prefinjena i dostojanstvena mlada dama, kojoj su porodica i ugled u društvu na prvom mestu. Šurina ljubav prema Sejitu uzburkaće joj život i poremetiti njenu savršenu uravnoteženost. Tina će, prateći sestrinu ljubavnu priču, naučiti mnogo o ljubavi, smrti, gubitku i hrabrosti. Upravo će je sestra podstaći da izazove sudbinu, želeći da se tokom rata uda za svog verenika Barona Konstantina. Iako se putevi Tine i Šure često razilaze, sudbina će ih spojiti u Istanbulu.